fbpx

Kisfüge

Komplex felmérés

MIRE JÓ A KOMPLEX FELMÉRÉS?​

A gyermekek fejlesztésének kiindulópontja az állapot felmérése, megtudni azt, hogy honnan is indulunk, mik azok az esetleges fejlődési lemaradások, idegrendszeri éretlenségek, ahol be kell avatkoznunk. Ennek feltérképezésére szükséges a komplex vizsgálat, melyet több szakemberrel együttműködve team-ben végzünk. Ha bizonytalan vagy gyermeked fejlődésében, ha problémát észlelsz, minél előbb jobb ha utánajársz a dolognak. Minél korábban kap a gyermeked szakmai segítséget, annál hatékonyabb megoldást tudunk kínálni.

Hány éves kortól várjuk a gyermekeket?

3 hónapos kortól 12 éves korig, a nagyobb gyermekek esetén pszichológusaink tudnak segítséget nyújtani.

Elérhetőség

A komplex felmérés koordinátora: Tóth Lilla
Telefonszám: +36-20/536-0722
E-mail: kisfugestudio@gmail.com

Mennyibe kerül a komplex felmérés?

A komplex felmérés ára 43.000 Ft, amely ezeket tartalmazza:

- Felmérés 2 szakemberrel (előzetes anamnézistől függően)
Szakemberek, akik vizsgálnak: gyógypedagógus, konduktor, Pfaffenrot terapueta, pszichológus
- Szülőkonzultáció

Fontos! Jelentkezéskor 16.000 Ft előleget kérünk utalni! A maradék 30.000 Ft-ot helyszínen készpénzben vagy utalással lehet fizetni.
Ha ezen kívül a szülőnek írásos véleményre van szüksége, az további 6000 Ft!

Mi várható a vizsgálaton?

Egy kötetlen beszélgetés keretében átbeszéljük a szülőkkel az általuk tapasztalt problémát, ha szükséges kiegészítjük az előzetesen kitöltött anamnézis lapot. (Ideális esetben mindkét szülő, de ha ez nem megoldható, legalább az egyik szülő részvétele tehát elengedhetetlenen) Eközben megfigyeljük a gyermek spontán játéktevékenységét. Ezt követően, minden esetben az életkorához igazodó tesztek, fejlődéi skálák alkalmazásával felmérjük a gyermek aktuális fejlettségi szintjét. Szakembereink játékos módon vonják be a gyermeket a folyamatba. A vizsgálatok délelőtt vagy kora délutáni időpontban történnek, a probléma és a gyermek életkorától függően körülbelül 60 percet vesz igénybe, melyet egy 20 perces szünet és egy 15 perces szülőkonzultáció követ. Az intézményünkben végzett állapotfelmérés komplex, ezalatt azt értjük, hogy minden fejlődési részterület - finommozgás, nagymozgás, értelmi képességek, részképességek, figyelem-koncentráció, magatartás-viselkedés, szociális készségek, kommunikáció, önellátási területek - felmérésére irányul.

Mit hozz magaddal?

- Váltócipő vagy vastag zoknit
- Kulacsban innivalót (lehetőleg vizet)
- Ha van korábbi szakvéleményt, pedagógiai véleményt, leletet (ami kapcsolatban állhat a problémával)
- Születéskori zárójelentést