Fehér-Kurucz Petra

Pfaffenrot terápia

A Pfaffenrot-féle manuális terápia, más néven szinergetikus reflexterápia, különböző fogások és nyomáspontok ingerlésének együttes hatásán alapul. A terápia során módosított miofasciális technikát, akupresszúrát, reflexzóna kezelést, mobilizálást, nyújtást/tonizálást alkalmazunk. A módszer célja a prevenció, a mozgató szervrendszer másodlagos patológiás elváltozásainak csökkentése, megszüntetése, illetve az izomtónus normalizálása.

Miben nyújt segítséget?

A terápia hatása a következő területeken mérhető: az izom tónusa; a gerincoszlop különböző rendellenességei (szkoliózis, kifózis, stb.); izom és izületi rövidülések; a kéz támasztó, nyújtó, hajlító funkciója; a finommanipulációs tevékenységek (festés, íráskészség, stb.); a lábtartás és terhelhetőség; a testtartás ülő és álló helyzetben; az általános mozgás- és járáskép; a száj- és beszédmozgások; a koordinációs képességek; a figyelem, koncentráció.

Milyen órákon lehet résztvenni?

Az első órán felmérjük a gyermeket, majd a vizsgálat után terápiás tervet készítünk, melyet megbeszélünk a szülővel. Ennek a tervnek alapján haladunk előre az órákon.