fbpx

Zene-mese élményfoglalkozás

A foglalkozások célja az anya- gyermek kapcsolat harmonizálása a ritmus, a dalok és mese világának felhasználásával egy vidám közösségi élmény során.

Dalban, versben, mesében mindig ki tudjuk fejezni érzéseinket akár milyen életszakaszban is vagyunk.  Az ének nem a torkunkban , hanem a szívünkben lakik és onnan jön.  A ritmus a világ működésének az alapja, a hang a kiterjedése az érzelmek megmutatója. A csecsemő kezét- lábát mozgatja, sír, gügyög, gagyog, mielőtt beszélne. A hangokkal mindent ki tudunk fejezni, még mielőtt beszélni tudnánk.

A legmélyebben gyökerező szociális kapcsolat az anya- gyermek szeretetkapcsolat.  A közösen átélt mondókázás, éneklés, mesélés megerősíti és segít a társas kapcsolatok kialakulásában, az érzelmek kifejezésében. Ez egy nagyon ősi módszer, már anyáink is ezt csinálták.

Vannak olyan igények, amelyeket nem lehet az online világban kiszolgálni és ezek az élmény alapú emberi kapcsolatok, melynek lényege, hogy adott helyen, a gyermek és az anya, egy adott társasággal fel tudjon töltődni.

Miben nyújt segítséget ez a foglalkozás?

– Elősegíti a harmonikus, boldog anya és apa- gyermek kapcsolat fejlődését.

– Segíti a gyermekek idegrendszeri fejlődését, mozgásfejlődését.

– Megalapozza a beszédindítást és segít a beszédfejlődés folyamatát.

– Szociális és társas kapcsolatok kialakulást előmozdítja.

– Minőségi idő eltöltésében egy jó hangulatú csoportban.

– Az anyukák szélesebb tudásra tehetnek szert az ölbeli játékok, mondókák és gyermekdalok világából.

– Megismerhetnek több mesét és a mesélés élmény alapú feldolgozását is.

Foglalkozások:

Kiscsoportos foglalkozás 0,5- 3 éves korú gyerekeknek anyukával vagy apukával együtt.  Énektudást nem igényel.  Egy foglalkozás 50 perces, heti 1- 2 alkalommal megbeszélés alapján.

 A foglalkozás díja 3500Ft/alkalom 

Várok mindenkit szeretettel!