fbpx

Sulyok Melinda

VISCERÁLis Terápia

Mi a Viscerális terápia?

A Viscerális terápia a hasi szerveket (gyomor, máj, vesék, kismedencei szervek, belek) vizsgáló és kezelő módszer. Ezeket a szerveket egy hártya rendszer veszi körbe (fascia-vagy más néven kötőszövet). Ezek a hártya rendszerek pedig nagyon könnyen le- vagy össze tudnak tapadni, mely azt eredményezi, hogy egy adott szerv emiatt nem tudja a megfelelő szabad mozgását elvégezni a testünkben. Ha ez az állapot sokáig fennáll, akkor sajnos különféle betegések tudnak kialakulni a belső szervekben, sőt a mozgató rendszerre is hatással vannak ezek a letapadások. A terápiában ezeket a letapadásokat oldjuk fel.

Mi történik a terápia alatt?

Ennél a terápiánál a terapeuta ezeket a letapadásokat óvatos tapintással, esetleg enyhe erőbehatással felméri és egy speciális manuális technikával fel is oldja, ezáltal csökkentve a hasi szervek és ezáltal a mozgató szervrendszer belső feszültségét.

Milyen esetekben tud segíteni?

-Hasi műtétek utáni gyulladásoknál, hegesedésnél, összetapadásnál -Bélpanaszok esetén: Chron, puffadás, székelési zavarok, felszívódási zavarok, ételallergia -Reflux esetén -Egyes vizelettartási zavaroknál -Bizonytalan eredetű mozgásszervi problémáknál -Máj és epe probléma esetén -Vesesüllyedés esetén -Nőgyógyászati problémák esetén (endometriózis, ciszták)