fbpx

ALAPOZÓ TERÁPIA​

A mozgásterápia által újraszervezzük az idegrendszer lemaradásait. Végigmegyünk a mozgásfejlődés szakaszain, és így a méhen belüli mozgásoktól kezdve, a csecsemőkori mozgásokon át eljutunk az összetett mozgások felé. Az órákon ezeket a feladatokat, mozdulatokat helyesen begyakoroljuk. A terápia hatása, hogy fejlődik az egyensúly, a finommotorika, a mozgáskoordináció és a gondolkodási mód. A terápia heti két rendszeres alkalmat jelent.

Állapotfelmérés: 10 000 Ft (írásos vélemény: + 4 000 Ft)
Egyéni foglalkozás: 8 000 Ft/50 perc
Csoportos foglalkozás bérlettel: 3 800 Ft/50 perc 
Csoportos foglalkozás bérlet nélkül: 4 000 Ft/50 perc

Várom gyermekét, ha ezeket a tüneteket tapasztalja:
Ajánlott olyan nehézségek esetén, ha a gyermeknél…

Korai fejlesztés, gyógypedagógiai tanácsadás, mozgásfejlesztés

Cél az eltérő fejlődésű 3-5 éves gyermekek gyógypedagógiai megsegítése, a tanulási zavarok megelőzése, az esetlegesen megjelent részképességzavarok fejlesztése mozgásfejlesztésen keresztül. A terápia során összekapcsolódik a mozgás, a kognitív funkciók és a személyiség fejlődése.

(Enyhe értelmi fogyatékos ill. autista gyermekek mozgásfejlesztése gyógypedagógiai megsegítéssel.)

Állapotfelmérés: 10 000 Ft
Korai fejlesztés: 8 000 Ft/50 perc

Sindelar fejlesztés: 5-7 éves korosztály részére

A komplex fejlesztő program az idegi eredetű tanulási és magatartás zavar megelőzésére ill. a következményes zavar elmélyülésének megakadályozása. A Sindelar terápia célja, a részképesség-gyengeségek következtében kialakuló tanulási zavar megelőzése, illetve az iskolai tanulás előfeltételeinek megteremtése a szükséges képességek kialakításával és megerősítésével. A tanulási zavar nem köthető az iskoláskorhoz, már fiatalabb korban is felismerhető jelei vannak.

A fejlesztés területei:

         figyelem
észlelés
intermodális kódolás
emlékezet
szerialitás, sorrendiség
tájékozódás térben, időben,

 

A feladatok kijelölése havonta történik, ekkor meghatározzuk az otthoni feladatokat, majd a következő hónapban kontrolláljuk a gyermek állapotát, a fejlődés menetét. 

Állapotfelmérés: 12 000 Ft
Sindelar egyéni fejlesztés: 8 000 Ft/50 perc