Felnőtteknek szóló Egyéni konzultáció

Felnőttek számára az alábbi témákban segíthet egy egyéni konzultáció:
- Önismereti kérdések
- Gyakran érzi, hogy „nem vagyok elég jó”?
- Felőrlődik a hétköznapok feladataiban?
- Gyakran stresszes?
- Úgy érzi, hiányzik valami az életéből?
- Nem találja az egyensúlyt?
- életvezetési nehézségek
- gyermekvállalás előtti kérdések, várandóssággal és kismamasággal kapcsolatos kihívások
- nevelési kérdések
- családi nehézségek, párkapcsolati problémák
- Stressz, szorongás, munkahelyi nehézségek
- munka - család egyensúlya
- kisgyermekes anyukák lelki támogatása

Gyermekek számára segítséget nyújthat

- Szorongás kezelésében (iskolafóbia, társas szorongás, szorongásos tünetek, enurézis…)
- Alvási, étkezési nehézségek esetén
- Testvérféltékenység
- Lelki eredetű nehézségek esetén
- Tipikustól eltérő fejlődés szűrésében, a családi élet támogatásában (pl. Autizmus Spektrum Zavar, figyelemzavar, tanulási nehézségek…)
- Beilleszkedési, Tanulási és Magatartási zavar esetében

Önismereti és önbizalom-erősítő csoport indul október végén 6-8. osztályosok számára

Csoportvezetők: Györki Brigitta tanácsadó szakpszichológus és Nagy-Zámbó Bogáta pszichológus

Ár: 8 500 Ft/alkalom (hónap elején a havi alkalmakat egy összegben fizetve)

Kiket várunk a csoportba?

Olyan 6-8. osztályosokat,

 • akiknek kevés az önbizalmuk,
 • akik nem tudják, miben jók,
 • akik nehezen fejezik ki érzelmeiket,
 • akiknek nehézséget okoz kiállni önmagukért,
 • akik nehezen barátkoznak.

Mivel foglalkozunk a csoportban?

 

 • az énkép erősítésével,
 • az érzelmek felismerésével, érzelemszabályozással,
 • a szükségletek megfogalmazásával,
 • konfliktuskezeléssel
 
Foglalkozások:
 
 • csütörtökönként 16:30-18:00
 • 11+2 alkalom
 • 1,5 óra/alkalom
 • zárt csoport
 • 6-10 fő

Miben tudunk segíteni?

Mivel az egyéni szinten zajló nehézségeknek igen gyakran családi vonatkozásuk is van, a családterápia kimondottan hasznos tud lenni az alábbi témákban:

 • Klinikai szintet el nem érő evészavarok (bulimia nervosa, anorexia nervosa)
 • Természetes családi krízisek esetén (pl. gyermek születése, óvodába szoktatás, serdülőkori krízis, munkahely elvesztése, gyász)
 • Szorongásos gyermekkori zavarok kezelésében („iskolafóbia”, szorongásos tünetek…)
 • Elmérgesedett családi viszonyok, sorozatosan visszatérő konfliktusok, vagy éppen a kommunikáció hiánya esetén
 • A család számára nemkívánatos családi minták „átörökítésének” a megakadályozásában (pl. szenvedélybetegség, terhelt anya—lánya viszony, sorozatos generációs konfliktusok)
 • A felnőttkorral járó, szülőkről való leválásban
 • A párkapcsolatban való elkötelezősésben, otthonról hozott párkapcsolati és életvezetési minták megvizsgálásában
 • Családdá válás, gyermekvállalás előtti kérdések
 • Másság kezelése a családban (pl. örökbefogadás, mozaikcsaládok, generációs különbözőségek, nem tipikus fejlődésű gyermek a családban, vagy akár a ’coming out’ kezelése…)

Családterápiás Konzultáció

A családterápia egy olyan pszichológiai irányzat, amely nem az egyénre, hanem az egyént körbeölelő családi rendszerre fókuszál. Egyik legfőbb tétele, hogy a család egy olyan szeretetkapcsolatokon alapuló rendszer, amelyben a családtagok folyamatosan és kölcsönösen hatnak egymásra, befolyásolják egymás viselkedését, lelki világát, életminőségét. Ennél fogva az egyéni problémákat tágabb szemléletben vizsgálja: egy adott viselkedés, minta, vagy tünet esetén az egyén helyett a családi környezetre koncentrál. A jelenre fókuszál, a családi összefüggések feltárását, a család belső erőforrásait és a valós megoldásokat keresi, nem múltbéli emlékeket és „bűnbakokat” kutat.

A családi élet természetéből adódóan különböző ciklusokra osztható, melyek váltakozása minden család esetében okoz kisebb-nagyobb problémákat, átmeneti zavart. A már megszokott (esetleg eddig jól működő) megoldási kísérletek, szokások, kapcsolódási minták időnként hatástalanná válnak, így egy jól működő családban is zavar keletkezhet egy-egy új életciklus kezdetén (pl.  fiatal felnőttek szülőkről való leválása, elköteleződés, gyermekek születése, serdülőkorba lépő gyermekek, stb.). A családterápia célja, hogy a különböző életszakaszokban valós segítséget nyújtson a család minden tagjának abban, hogy – a kommunikáció, a kapcsolatok, a viszonyulások, családi szabályrendszerek és hiedelmek mentén – olyan életet tudjanak maguknak biztosítani, amely hozzájárul az összes családtag lelki jóllétéhez, optimális fejlődéséhez. 

Györki Brigitta

Györki Brigitta vagyok, tanácsadó szakpszichológus. Szívemhez közel áll a gyermekekkel, kamaszokkal és szüleikkel való munka. Fontosnak tartom, hogy minden korosztály problémái helyet és teret kapjanak, hallgató fülekre találjanak. Család- és párterápiás alapképzettségemnél fogva elengedhetetlennek tartom a gyermek problémája esetén a család, szülők bevonását is. A tanácsadás során egy olyan közegben beszélgetünk a nehézségekről, a sokszor kimondhatatlannak tűnő problémákról, ahol ítélkezésmentesen, elfogadással és bizalommal várom a hozzám fordulókat. Az eddigi tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a közös gondolkodás, az érzelmek megnevezése, az azokról való tanakodás is már rengeteget segíthet a nehézség megoldásában. Szívesen várom mind felnőttek, mind kis- és nagykamaszok, illetve szülők jelentkezését. Az alábbi témakörökben fordulhatnak hozzám: -Elakadások, nehézségek (párkapcsolati, párválasztás) -Családi krízisek (válás, költözés, iskolaváltás, testvérféltekenység, szülői szerepben való bizonytalanság) -Önértékelési nehézségek (bízhatok-e magamban? mire vagyok képes?) -Szülőktől való leválás nehézségei (bűntudat, félelem) -Kamaszok útkeresése ("Ki vagyok én igazából?") -Szorongás, stressz, feszültség (munkahelyi, iskolai, párkapcsolati, családi) -Nevelési elakadások, bizonytalanságok (jó szülő vagyok?) -Önismereti témák (erősségeim, gyengeségeim megismerése, önmagamhoz való kapcsolódás elősegítése)

Pálmai Anna

2009-ben szereztem pszichológusi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen – klinikai és interperszonális szakirányon. 2014 óta dolgozom főállásban pszichológusként Pedagógiai Szakszolgálatban, ahol kisgyermekekkel, fiatalokkal és szüleikkel, valamint pedagógusokkal egyaránt foglalkozom. A családra, társas kapcsolatokra rendszerként gondolok, ez pedig magában foglalja azt is, hogy ha a rendszernek akár csak az egyik tagja is képes változni vagy változtatni, az a család vagy társas kapcsolódás egészére hatással van. Sőt, tapasztalatom szerint, gyakran az is kimozdíthat bennünket egy szorult helyzetből, ha meg tudjuk fogalmazni, hogy miben szeretnénk változást, és ehhez milyen utakra, segítségre van szükségünk. Pszichológusként ezekben a folyamatokban tudok támogatást adni, többféle nézőpontot megvizsgálni, együtt gondolkozni.

Nagy-Zámbó Bogáta

Nagy-Zámbó Bogáta pszichológus, művészetterapeuta vagyok. Hiszek benne, hogy mindenkinek mást jelent a boldogság, melynek megtalálásához mindig egyedi út vezet. Gyakran nehéz megtalálni a saját utunkat és ha megtaláltuk, sokszor nagy bátorság kell hozzá, hogy el is induljunk rajta. Ebben nyújtok támogatást a hozzám fordulóknak 2016 óta. Kezdetben önismereti művészetterápiás csoportokat, majd a Károli Gáspár Református Egyetemen segítő beszélgetéseket tartottam (fiatal) felnőtteknek. Jelenleg iskolapszichológusként dolgozom Erdőkertesen. Okleveles pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetem felnőtt klinikai és egészségpszichológia szakirányán szereztem 2022-ben, komplex művészeti terapeuta végzettségemet pedig 2016-ban a Wesley János Főiskolán. Elsősorban felnőttek jelentkezését várom.