fbpx

Kisfüge

Egyéni konzultáció felnőtteknek

Felnőttek számára az alábbi témákban segíthet az egyéni konzultáció:

 • önismereti kérdések,
 • életvezetési nehézségek,
 • gyermekvállalás előtti kérdések, várandóssággal és kismamasággal kapcsolatos kihívások,
 • családi nehézségek, párkapcsolati problémák,
 • stressz, szorongás,
 • munkahelyi nehézségek, karrierváltás
 • munka – család egyensúlya,
 • kisgyermekes anyukák és apukák lelki támogatása.

Fotó: https://bit.ly/3tcZJB6

Egyéni konzultáció serdülőknek

Kis- és nagykamaszok, illetve szüleik az alábbi témakörökben kérhetnek egyéni konzultációt (12 éves kortól):
Önismereti kérdések (Miért úgy viselkedem, ahogy? Hogy kerülök bele egy ismétlődő mintázatba? Milyen erősségeim vannak, mik az erőforrásaim?)
Identitással kapcsolatos nehézségek (Ki vagyok én igazából? Elég jó vagyok?)
Szülőkkel, testvérrel, testvérekkel való kapcsolati kérdések (Miért vitázunk annyit, miért olyan nehéz ez időnként?)
Önbizalommal, önértékeléssel kapcsolatos bizonytalanságok
Iskolai nehézségek, beilleszkedés a kortársak körébe
Feszültség, stressz, ezekkel való megbirkózás elősegítése (Túl sok, nem bírom már!)
Szülőkről való leválás
Kamaszkor viharai, mi az, ami még belefér (Oké a gyerekem? Olyan undok…Folyton a szobájában kuksol)

16 éves kor alatti kamasszal való munkát minden esetben egy szülőkonzultáció előzi meg.

Gyermekek nevelésével kapcsolatos szülőkonzultáció

Szülők illetve szülőpárok a következő kérdésekben kérhetnek konzultációt:

 • támogatást szeretnének gyermekük sajátosságainak megismerésében és elfogadásában,
 •  szülőszerepük megélésében,
 •  gyermekük fejlődésével kapcsolatos kérdésekben,
 • egyéni/ családi életesemény feldolgozásában vagy élethelyzetük megváltozása esetén,
 • serdülő gyermekük számára pályaorientációs-pályaválasztási, önismereti és párkapcsolati kérdései vagy szorongás, beilleszkedési nehézségek miatt, ill. a serdülő – a szülőről való – leválásának megsegítésében.

Fotó: https://bit.ly/3PUVbs6

Györki Brigitta

Györki Brigitta

Györki Brigitta vagyok, tanácsadó szakpszichológus. Szívemhez közel áll a gyermekekkel, kamaszokkal és szüleikkel való munka. Fontosnak tartom, hogy minden korosztály problémái helyet és teret kapjanak, hallgató fülekre találjanak. Család- és párterápiás alapképzettségemnél fogva elengedhetetlennek tartom a gyermek problémája esetén a család, szülők bevonását is. A tanácsadás során egy olyan közegben beszélgetünk a nehézségekről, a sokszor kimondhatatlannak tűnő problémákról, ahol ítélkezésmentesen, elfogadással és bizalommal várom a hozzám fordulókat. Az eddigi tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a közös gondolkodás, az érzelmek megnevezése, az azokról való tanakodás is már rengeteget segíthet a nehézség megoldásában. Szívesen várom mind felnőttek, mind kis- és nagykamaszok, illetve szülők jelentkezését. Az alábbi témakörökben fordulhatnak hozzám: -Elakadások, nehézségek (párkapcsolati, párválasztás) -Családi krízisek (válás, költözés, iskolaváltás, testvérféltekenység, szülői szerepben való bizonytalanság) -Önértékelési nehézségek (bízhatok-e magamban? mire vagyok képes?) -Szülőktől való leválás nehézségei (bűntudat, félelem) -Kamaszok útkeresése ("Ki vagyok én igazából?") -Szorongás, stressz, feszültség (munkahelyi, iskolai, párkapcsolati, családi) -Nevelési elakadások, bizonytalanságok (jó szülő vagyok?) -Önismereti témák (erősségeim, gyengeségeim megismerése, önmagamhoz való kapcsolódás elősegítése)

Nagy Zámbó Bogáta

Nagy-Zámbó Bogáta

Nagy-Zámbó Bogáta pszichológus, művészetterapeuta vagyok. Hiszek benne, hogy mindenkinek mást jelent a boldogság, melynek megtalálásához mindig egyedi út vezet. Gyakran nehéz megtalálni a saját utunkat és ha megtaláltuk, sokszor nagy bátorság kell hozzá, hogy el is induljunk rajta. Ebben nyújtok támogatást a hozzám fordulóknak 2016 óta. Kezdetben önismereti művészetterápiás csoportokat, majd a Károli Gáspár Református Egyetemen segítő beszélgetéseket tartottam (fiatal) felnőtteknek. Jelenleg iskolapszichológusként dolgozom Erdőkertesen. Okleveles pszichológus diplomámat a Károli Gáspár Református Egyetem felnőtt klinikai és egészségpszichológia szakirányán szereztem 2022-ben, komplex művészeti terapeuta végzettségemet pedig 2016-ban a Wesley János Főiskolán. Elsősorban felnőttek jelentkezését várom.

Száraz Ágnes

Száraz Ágnes

Hiszek abban, hogy a feltétel nélküli elfogadás megtapasztalása nem csak alapvető szükségletünk, de gyógyító erővel is bír. Ebben a szellemben várom minden kedves szülőt és gyermeket, akik: * Szülőként konzultációs lehetőséget keresnek, mert úgy érzik, segítségre van szükségük a szülőség kihívásokkal teli útvesztőjében. * Szeretnék, ha gyermekeik részt vennének egyéni foglalkozásokon, ahol személyre szabott támogatásban részesülhetnek. Bízom benne, hogy közösen megtaláljuk azokat az utakat, amelyek elősegítik a fejlődést, a boldogságot és a harmonikus családi életet. Szeretettel várom Önt és családját, hogy együtt dolgozhassunk a változás és a növekedés élményének megteremtésén.

Lánczky Adrienn

Lánczky Adrienn

Lánczky Adrienn vagyok, pszichológus. Szerencsésnek érzem magam, mert a lélek dolgairól való gondolkodás és beszélgetés a családomban a mindennapok része volt. Így elég hamar belémivódott az, ami csak sokkal később állt össze bennem, egy szilárd emberképpé. Ennek a legfontosabb alapja, hogy hiszem, hogy az ember minden körülmények között képes a változásra, fejlődésre. A körülményeken természetesen nem mindig áll módunkban változtatni, de a belső változáshoz vezető úton szívesen kísérem mindazokat, akik ezen az úton engem társul választanak. Hiszem, hogy minden ember lelke egy törékeny kincs, amihez csak méltó módon érdemes közelíteni. Tisztában vagyok azzal is, hogy a problémáinkat egy idegen embernek kiadni nem egyszerű, sőt egyeseknek egyenesen félelmetes lehet. Ennek a félelemnek oldásaként minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy egy elfogadó és megértő légkört teremtsek, mely mentes az ítélkezéstől, megbélyegzéstől.